Joeks-Jagers Venlo - Een uniek gezelschap
U bent hier: Home > Ledeninfo > Vacature slagwerk instructeur

Vacature slagwerk instructeur

De Joeks-Jagers zoeken een instructeur slagwerkgroep/drumband

De Joeks-Jagers Venlo (korps) hebben als missie een hommage te blijven brengen aan het fanfarekorps Limburgse Jagers, welke de Venlose bevolking (ten tijde van 1950 t/m 1995) gekend heeft. Muzikaliteit en exerceren enerzijds en Joeks en gezelligheid anderzijds, behoren hierbij in goede harmonie te zijn.

Het korps wil deze missie bereiken door de Venlose bevolking te vermaken met een muzikale herinnering aan het fanfarekorps Limburgse Jagers.

Dit doet het korps door elk jaar een taptoe te verzorgen. Deze vindt plaats op een centrale plaats in Venlo en wel tijdens Koningsdag om klokslag 20.00 uur ‘s avonds. Het optreden heeft een militaristisch karakter waar bij muzikaliteit en Joeks in een juiste balans wordt gepraktiseerd.

Indien de dag planning het toelaat zal het korps evt. op andere locaties acte de préséance geven.

Voor onze slagwerkgroep/drumband zijn wij op zoek naar een: enthousiaste slagwerkinstructeur (m/v) voor 7 tot 10 repetities per jaar.

De slagwerkafdeling van de Joeks-Jagers bestaat uit 19 enthousiaste slagwerkers die ervoor willen gaan. Naast de optredens die de slagwerkgroep/drumband samen met het blazerskorps verzorgt, is er ook de mogelijkheid voor ‘eigen werk’ van de slagwerkgroep/drumband tijdens optredens, welk intern een slagwerkshow genoemd wordt. We verwachten dat de nieuwe instructeur betrokken is bij de vereniging. Er wordt gerepeteerd van 19.30 uur - 22.00 uur in gemeenschapshuis “D’n Haandert” in Tegelen op de woensdagavonden tussen Vastelaovend en Koningsdag, gemiddeld zullen dit tussen de 7 en 10 repetities per jaar zijn.

Functieprofiel
De slagwerkgroep/drumband is op zoek naar een enthousiaste en gedreven (eventueel gediplomeerd) slagwerkinstructeur, die in staat is de groep te begeleiden, te instrueren en te motiveren. Tevens wordt van de instructeur verwacht dat deze een repertoire voorstelt met een goede balans tussen muzikaal niveau en attractieve waarde voor zowel de optredens alsmede de repetities. De instructeur werkt goed samen met de andere onderdelen zoals bestuur, muziekcommissie en maakt deel uit van de muzikale leiding van de Joeks-Jagers.

Functie-eisen
Je kunt makkelijk omgaan met zowel jongeren als ouderen en weet een goede balans te vinden tussen prestatie en plezier. Je kunt omgaan met verschillen in muzikale vaardigheid en bent in staat om die eventueel te overbruggen. Een passende opleiding en ervaring zijn natuurlijk altijd welkom. Maar het belangrijkste, je weet met je eigen passie en enthousiasme voor slagwerk de groep naar een hoger niveau te brengen en te enthousiasmeren binnen de korte periode dat gerepeteerd wordt per jaar.

Vind jij het leuk om bij de Joeks-Jagers aan de slag te gaan?
Interesse en wil je graag deel uitmaken van dit uniek gezelschap? Stuur dan een reactie voor 1 september naar het bestuur van de Joeks-Jagers via info@joeksjagers.nl. Na een informeel gesprek zal een persoonlijk gesprek met een afvaardiging van bestuur en muziekcommissie deel uitmaken van de procedure. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met René Ensink, Voorzitter, 06-52562891. 

Voor meer informatie zie:
• Website www.joeksjagers.nl; 
• YouTube www.youtube.com/@joeks-jagersvenlo7079
• Facebook http://www.facebook.com/joeksjagers